Työnhakuprofiilin täyttö helpottui – Työmarkkinatori poimii osaamisesi vaikkapa työhakemuksesta tai CV:stä

Uutinen

Työmarkkinatorille on tehty tuotantopäivityksessä 28.4.2020 useita uudistuksia. Uutta työtä etsivän kannalta suurin uudistus on työnhakuprofiilin Osaaminen ja taidot -osio, jossa oman osaamisen kuvaamiseen ja tunnistamiseen on tullut avuksi tekoälyyn perustuva tekstintunnistus.

työpaikan-ovet_0102muokattu.jpg

Käytännössä työnhakuprofiilin käyttäjä voi kirjoittaa tai kopioida vapaatekstikenttään tekstiä esimerkiksi työhakemuksesta tai CV:stä. Yhdellä klikkauksella tekoäly tunnistaa tekstistä osaamisia ja ammatteja kuvaavat sanat. Tämän jälkeen käyttäjä päättää, mitkä osaamis- ja ammattisanat hän haluaa työnhakuprofiiliinsa sisällyttää.

Tekoälyyn pohjaava osaamisten ja ammattien tunnistaminen on työnhakuprofiilin uudistumisen ensimmäinen askel. Syksyn 2020 aikana koko työnhakuprofiilin rakenne, toiminta ja ulkonäkö uudistuu.

Työnhakuprofiiliin on jatkossa mahdollista laatia myös lyhyt otsikko, joka näkyy anonyymejä profiileja selaavalle työnantajalle. Otsikon avulla työnhakija voi kiinnittää työnantajan huomion ja erottua positiivisesti muista profiileista.

Työpaikat näkyvät entistä paremmin

Toinen uutta työtä etsivän kannalta merkittävä uudistus on avoimien työpaikkojen uusi esitystapa. Tavoitteena on ollut helpottaa ja selkeyttää työpaikkailmoitusten selailua lisäämällä katselunäkymiin informaatiota työpaikoista.

Jatkossa käyttäjä voi valita haluaako nähdä työpaikat "korttinäkymässä" vai "listanäkymässä". Korttinäkymässä näkyy rinnakkain näyttölaitteen koosta riippuen 1–3 korttia. Listanäkymässä työpaikat näkyvät allekkain, mikä saattaa erityisesti mobiililaitteilla olla kätevämpi tapa selailla ilmoituksia.

Kortti- ja listanäkymä ovat valittavissa sekä kirjautuneen käyttäjän työpaikkaehdotuksissa että kirjautumattoman käyttäjän työpaikkahaussa.

Jokaisesta työpaikasta näkyy jatkossa lyhyt tiivistelmä, johon työnantaja pystyy kiteyttämään tarjolla olevasta työstään oleellisimmat asiat. Jos työpaikkailmoitukseen ei ole erikseen laitettu tiivistelmätekstiä, niin tiivistelmäksi tulee ilmoituksen alku. TE-palvelujen Avoimet työpaikat -palvelusta siirtyneiden työpaikkailmoitusten tiivistelmätekstejä työnantajat voivat käydä muokkaamassa Työmarkkinatorilla.

Yrittäjämuotoiset työpaikat ja toimeksiannot esille

Työpaikkojen ilmoittamisen kannalta suurin uudistus on, että jatkossa Työmarkkinatorilla pystyy ilmoittamaan myös yrittäjämuotoisia ja toimeksiantopohjaisia työpaikkoja.

Syksyn 2020 aikana uudistuu ja sujuvoituu myös työpaikkailmoituksen jättäminen. Suurin osa muutoksista tapahtuu vasta syksyllä, mutta jo tässä päivityksessä tulee pieniä käyttöä helpottavia uudistuksia. Näkyvin muutos on ilmoituksen täytön vaiheistaminen, joka parantaa käyttökokemusta.