Työpaikkailmoitusten osaamisten tunnistaminen yhä kokeiluvaiheessa

Uutinen

Suurin osa Työmarkkinatorin kokeiluversiossa olevista työpaikkailmoituksista on TE-palvelut.fi:n avoimista työpaikoista siirtyneitä. Työnantajien kannattaa käydä välillä tarkistamassa ilmoituksiaan, sillä kokeiluversiossa automaattisiirto ei toimi täydellisesti.

javier-quesada-ZYb_fGvNndA-unsplash.jpg

Tyypillisimpiä ongelmia ovat väärät tai kummalliselta kuulostavat osaamiset, joita Työmarkkinatorin kokeiluversion ilmoituksissa saattaa nousta esille. Tämä johtuu siitä, että Työmarkkinatorin kohtaanto perustuu osaamis- ja taitosanoihin, joita ei huomioida samalla tapaa TE-palveluiden järjestelmässä. Niinpä ilmoitukset siirretään TE-palveluista Työmarkkinatorin kokeiluversioon tekoälyä hyödyntävän tekstintunnistuksen kautta.

Kokeiluversion tekstintunnistus tekee välillä virheitä

Työmarkkinatorin eri testiversiot ovat käyttäneet osaamissanoittamista nyt reilun vuoden ajan ja tunnistus on kehittynyt tässä ajassa paljon. Silti tekoäly ei aina osaa lukea lauseita oikein, joten väärinymmärryksiä ja ei-niin-osuvia taitosanoja saattaa yhä päätyä ilmoitukseen, jolloin muokkaus on tarpeen. Esimerkiksi lauseen ”et malta olla tarttumatta työhön”, on tekoäly saattanut tulkita niin, että hakijalta toivotaan maltan kielen osaamista.

Työmarkkinatorin kokeiluversion tekoälyä hyödyntävää tekstintunnistusta kehitetään koko ajan, jolloin TE-palvelujen järjestelmästä siirtyvien ilmoitusten osaamiset tunnistuvat tarkemmin.

Lue lisää Työmarkkinatorin kehittämisasiantuntija Henriikka Kokkolan blogikirjoituksesta
"Työmarkkinatori – väylä työnantajan palveluihin"