Kokonaan uudistunut työnhakuprofiili

Uutinen

Aiempi työnhakuprofiili on kokenut täydellisen muodonmuutoksen ulkoisesti. Profiili on helpompi täyttää ja julkaista.

Työmarkkinatori

Vuoden alussa lupasimme sinulle tämän:  

Profiilin täyttäminen kokee muodonmuutoksen

Nykyinen työnhakuprofiili on melko kankea käyttää, joten tuomme profiilin luontiin huomattavia helpotuksia alkuvuoden ja kevään aikana. 

Lupauksesta poiketen uudistuksen tuominen sinulle saakka venyi loppuvuoteen. Uskomme, että lopputulos on viivästyksen arvoinen.  

Tietojen syöttäminen helpottuu 

Profiilin tiedot on ryhmitelty kolmen kokonaisuuden alle. Yhdessä osiossa voit kertoa tiedoistasi ja taidoistasi, toisessa esittelet itseäsi työnhakijana ja kolmannessa pääset kirjaamaan työkokemuksesi ja koulutuksesi.   

Olet jo aiemminkin voinut kuvailla työkokemuksiasi ja osaamistasi ja valita niihin sopivat avainsanat. Jatkossa voit kuvailla monipuolisemmin itseäsi. Voit esimerkiksi kertoa työtoiveista. siitä millaista työtä haluaisit tulevaisuudessa tehdä ja valita siihen liittyen avainsanat tekoälyn avulla. Emme siis enää kysy vain sitä, missä olet ollut töissä, vaan myös sitä, missä haluisit tehdä töitä tulevaisuudessa.  

Olemme karsineet ylimääräisiä vaiheita profiilin täytöstä: esimerkiksi linkkien syöttäminen onnistuu jatkossa kolmella klikkauksella aiemman kuuden sijaan. Emme myöskään vaadi sinulta pakollisina tietoina muuta, kuin tiedon siitä haluatko näyttää syöttämäsi kokemuksen työnantajille.  

Profiilin julkaiseminen on tehty suoraviivaiseksi 

Profiilin julkaiseminen on jatkossa yksinkertaista ja pääset julkaisemaan profiilisi mutkattomasti jokaiselta profiilin sivulta. Lisäksi julkaisun keston muuttaminen on helppoa: valitset vain uuden julkaisun keston ja tallennat valintasi. Myös julkaisemattomaksi asettaminen toimii samalla tavalla.  Näet joka sivulta, oletko julkaissut profiilin vai onko se julkaisematon. Lisäksi näet profiilin viimeisimmän muokkausajankohdan.  

Aikajana, tulostaminen ja muut pienet käyttöä helpottavat parannukset 

Emme ole unohtaneet myöskään visuaalista puolta: näet esimerkiksi kokemuksesi etusivulla aikajanalle järjestettynä sekä ikoneja kuvaamassa erilaisia kokemuksiasi. 

Pystyt myös tulostamaan profiiliin prdf:nä ja käyttämään sitä vaikka ansioluettelonasi.  

Aiemmin syöttämäsi tiedot eivät ole kadonneet, vaan ne siirtyvät uuteen malliin.  

Uudet toiminnot 

Tiivistettynä voit siis:  

  • Luoda profiilin, jolle kuvaat työkokemuksesi, koulutuksesi ja muut kokemuksesi 
  • Vapaasti kuvailla omaa osaamistasi ja valita tarkentavat osaamiset ja ammatit valmiiden ehdotusten pohjalta. Ehdotukset perustuvat kirjoittamaasi tekstiin.  
  • Kuvailla sitä, millaista työtä haluaisit jatkossa tehdä ja saada siihen perustuvia työpaikkaehdotuksia 
  • Kertoa tiedot lupakorteistasi ja ajokorteistasi sekä siitä, mitä kieliä osaat 
  • Antaa profiilille kuvaavan otsikon, jolla erotut työnantajille sekä esitellä itsesi omin sanoin esittelytekstissä 
  • Kuvata, milloin voit aloittaa työt sekä miltä alueelta haet töitä