Yksityiset palveluntarjoajat voivat nyt tuoda palveluitaan Työmarkkinatorille

Uutinen

Nyt myös yksityiset palveluntarjoajat voivat liittyä Työmarkkinatorin yhteistyökumppaniksi ja saada omat palvelunsa näkyviin Työmarkkinatorin kokeiluversiossa. Hieman myöhemmin mukaan pääsevät kolmannen sektorin palveluntarjoajat. 

kumppanimuki3.jpg

Ensivaiheessa kumppanien palvelut näkyvät työnhakijoille ja työnantajille palvelulistauksissa, joista käyttäjä pääsee linkin kautta kumppanin omaan verkkopalveluun. Kumppaneiden palvelut näkyvät listauksessa tasavahvasti julkisten palveluiden kanssa. Alkuvuonna 2020 palveluntarjoajien palvelut saadaan nostettua esille tilannelähtöisiin kokonaisuuksiin, joita Työmarkkinatorin kokeiluversion käyttäjät suosivat. 

Yhteistyökumppanuus antaa palveluntarjoajalle mahdollisuuden saada palvelunsa laajan asiakaskunnan nähtäville julkisella alustalla. Alkuvuodesta 2020 lähtien palvelut kohdentuvat yhä tarkemmin. 

– Esimerkiksi itsensä työllistämisestä kiinnostuneelle on oma tilannelähtöinen kokonaisuutensa. Itsensä työllistämisessä auttavat palvelut näkyvät tässä osiossa. Myöhemmin pystymme tarjoamaan kumppaneille anonyymiä dataa asiakkaista ja esimerkiksi niistä palveluista, joita ihmiset hakevat, mutta joita Työmarkkinatorilta ei vielä löydy, TE-digin hankejohtaja Mikko Rantahalme kertoo. 

Asiakas voi valita itselleen parhaat palvelut 

Hankejohtaja Mikko Rantahalme kertoo, että liittymisen mahdollistuminen on Työmarkkinatorin kehityksen suurimpia yksittäisiä virstanpylväitä. 

– Nyt olemme astuneet suuren askeleen kohti Työmarkkinatorin visiota. Siinä Työmarkkinatori toimii alustana, jonka kautta asiakkaat voivat valita itselleen parhaiten sopivat palvelut, ovat ne sitten julkisia, yksityisiä tai kolmannen sektorin tuottamia, Rantahalme sanoo. 

Rantahalme kertoo, että yhteistyökumppanien pääsy Työmarkkinatorille tukee vahvasti TE-digi-hankkeen tärkeintä päämäärää, työttömyysaikojen lyhentymistä ja työnantajien rekrytointiprosessin nopeutumista. 

– Pidemmällä tähtäimellä tämä mahdollistaa nyt sen ekosysteemin syntymisen, jossa palveluntarjoajat pystyvät hyötymään ekosysteemin toiminnasta. Tulevaisuudessa, kun osaamisen kehittämisen palvelut saadaan mukaan, Työmarkkinatori auttaa rakentamaan siltaa työpaikoilla tarvittavan osaamisen ja työnhakijoiden välisen osaamiskuilun ylitse. 

Työpaikkailmoitusten siirtyminen mahdollistuu myöhemmin 

Yksi suurimmista muutoksista odottaa vielä nurkan takana. Vuoden 2020 aikana valmistuvat rajapinnat, joiden avulla yhteistyökumppanit voivat siirtää esimerkiksi omissa palveluissaan olevia työpaikkailmoituksia Työmarkkinatorille ja vastavuoroisesti käyttää Työmarkkinatorin tarjoamaa dataa hyödykseen.  

Työmarkkinatorille kirjautuneen käyttäjän henkilökohtainen data ei siirry yhteistyökumppanin haltuun ellei käyttäjä itse anna siihen lupaa. 

Ensimmäiset kumppanit jo liittyneet 

Yhteistyökumppaniverkostoon liittyminen on kumppaneille maksutonta. Tarjottavat palvelut voivat olla käyttäjälle joko maksuttomia tai maksullisia. Työmarkkinatorin käyttäjä näkee jokaisen palvelun kohdalla tiedon siitä, onko palvelu maksuton vai maksullinen. 

Liittyminen yhteistyökumppaniksi mahdollistui 11.12.2019 tehdyssä tuotantopäivityksessä. Ensimmäiset kumppanit liittyivät yhteistyöverkostoon heti seuraavana päivänä. Yhteistyökumppaneiden tulee liittyessään sitoutua Työmarkkinatorin yhteisiin pelisääntöihin.  

Tarjottavien palveluiden tulee olla työelämään tai osaamisen kehittämiseen liittyviä. Käytännössä kumppanit voivat olla esimerkiksi  rekrytointi- ja työnvälitysalan toimijoita, työnvälitysalustojen tarjoajia sekä valmennus ja koulutusalan toimijoita. 

Lisätietoja 

  • Mikko Rantahalme, hankejohtaja, TE-digi,  mikko.rantahalme(at)ely-keskus.fi, 0295 020 306