Älä nuku työtilaisuutesi ohi

Uutinen

Tänään on unikeonpäivä. Unikeonpäivään liittyy erilaisia uskomuksia. Esimerkiksi, että jos aamulla nukkuu pitkään, nukuttaa koko vuoden tai että se, joka jää viimeiseksi aamulla vuoteeseen, on laiskin koko vuoden. Työmarkkinatorilla me emme tiedä unikeonpäivän nukkumistapojen vaikutuksesta tuleviin aikoihin, mutta toivomme, että kukaan ei nuku työtilaisuutensa ohi, joten suosittelemme lämpimästi tekemään työnhakuprofiilin mahdollisimman pian!

unikeonpäivä.png

Jotta voit luoda työnhakuprofiilin, sinun tulee kirjautua Työmarkkinatorille vahvan tunnistautumisen avulla. Kun olet kirjautunut sisään, voit alkaa lisätä tietoja profiilillesi. Se koostuu kolmesta eri osasta, joiden nimet ovat "Tiedot ja taidot", "Esittely" ja "Työkokemus ja koulutus". Voit täyttää profiilia haluamassasi järjestyksessä ja tehdä sen kerralla valmiiksi tai jatkaa myöhemmin tietojen lisäämistä. Voit kopioida tekstit esimerkiksi suoraan ansioluettelostasi tai muusta esittelytekstistä.

"Tiedot ja taidot" -osiossa voit kuvailla omaa osaamistasi ja työtoiveitasi sekä merkitä kielitaitosi, ajokorttitietosi ja suorittamasi luvat ja pätevyydet. "Esittely"-osuudessa voit lisätä työnhakuprofiiliisi otsikon, oman itsesi esittelyn, työnhakualueen, toivotun työn aloitusajankohdan ja linkin esimerkiksi LinkedIn-profiiliisi.

"Työkokemus ja koulutus" -osuuteen voit listata työkokemuksesi, koulutuksesi ja muulla tavoin hankkimasi kokemuksen. Lisäämäsi työkokemukset ja koulutukset tallentuvat aikajananäkymään automaattisesti aikajärjestykseen.

Mitä enemmän lisäät tietoja profiilillesi, sitä parempia työpaikkaehdotuksia saat.

Kun olet täyttänyt työnhakuprofiilille haluamasi tiedot, voit julkaista sen, minkä jälkeen se on työnantajien nähtävillä. Työnantajat voivat löytää profiilisi sopivaa työnhakijaa Työmarkkinatorilta etsiessään ja lähettää sinulle viestin, jos ovat kiinnostuneet osaamisestasi.

Työmarkkinatorilla tekoäly auttaa kohtaannossa eli siinä, että haussa oleviin työpaikkoihin löytyy sopivat työntekijät. Koneen ja ihmisen välissä pyörii osaamissuosittelija, joka auttaa lisäämään oikeanlaisia ammatteja ja osaamisia työnhakuprofiilille, mikä helpottaa oman osaamisen kuvaamista. Osaamissuosittelija osaa hyödyntää myös luonnollista kieltä eli se ehdottaa sinulle avainsanoja kirjoitettuun tekstiin perustuen. Voit kopioida esimerkiksi LinkedIn-profiilissasi olevan esittelytekstin Työmarkkinatorille ja saada sen avulla ehdotuksia sopivista avainsanoista.

Hyödyt siis työnhakuprofiilin täyttämisestä ja julkaisemisesta kahdella eri tavalla: saat juuri sinulle sopivia työpaikkaehdotuksia ja työnantajat näkevät tietosi etsiessään työntekijöitä. Kun olet täyttänyt työnhakuprofiilin, et voi nukkua työtilaisuutesi ohi!