Vaasa on mukana pilotoimassa Työmarkkinatorin aluesivuja

Uutinen

Vaasa on mukana Työmarkkinatorin aluesivujen pilotoinnissa. Alueella on paljon työelämätoimijoita ja pelkästään korkeakouluyksiköitä on useita. Pohjanmaan TE-toimisto otti veturin roolia aluesivujen valmistelussa ja kutsui alueen työelämäorganisaatioita tuomaan palvelutarjontaansa ja ajankohtaisaiheitaan esille Työmarkkinatorille.

TE-toimiston viestintäasiantuntija Heli Haapamäki kertoo, että kiinnostusta kyllä oli, mutta valmistelun ajankohta vuoden lopussa oli monille hankala. Keskusteluja onkin tarkoitus nyt jatkaa ja tavoitteena on tuoda alueen palveluja Työmarkkinatorille nykyistä laajemmin.

Heli Haapamäki pitää Työmarkkinatorin kaltaista valtakunnallisesti kattavaa ja eri toimijat yhdistävää palvelua hyödyllisenä.

– Totta kai käyttäjälle on etua siitä, että voi yhdessä paikassa hakea työpaikkoja ja työntekijöitä, löytää itselleen tai yritykselleen sopivia palveluja ja saada tietoa esimerkiksi eri koulutus- ja valmennusmahdollisuuksista, Heli Haapamäki luettelee.

– Alueelliset sisällöt täydentävät tätä kokonaisuutta oikein hyvin, hän jatkaa.

Alueen kannalta on merkittävää, että aluesivujen yhteyteen voidaan tehdä myös teemasivuja. Niiden avulla voidaan vauhdittaa jotain alueelle merkittävää teemaa, kuten vaikkapa kampanjoida työntekijöitä jollekin tietylle toimialalle. On mahdollista, että jossakin vaiheessa teemasivulle on tarvetta myös Vaasan alueella.

Mitkä aluesivut?

Työmarkkinatorin alueellisia sisältöjä pilotoidaan alkuvuodesta 2021. Aluesivut muodostuvat ajankohtaissisällöistä, palveluista, työpaikoista ja mahdollisista teemasivuista. Pilotoinnin tavoitteena on kokeilla, miten suunnitellut sisällöt ja muut ratkaisut käytännössä toimivat. Pilotissa saadaan myös tietoa alueellisten yhteistyömallien suunnitteluun.

Pilotissa on mukana seitsemän aluetta: Pääkaupunkiseudun kunnat (Helsinki, Espoo ja Vantaa), Tampere, Kouvola, Vaasa ja Mikkeli kumppanialueineen. Myöhemmin mukaan ovat liittyneet myös Kuusamo ja Taivalkoski.