Työmarkkinatorin ammattinimikkeistö muuttuu sukupuolineutraaliksi ja täydentyy

Uutinen

Työmarkkinatorilla käytössä olevaa ammattinimikkeistöä täydennetään jatkossa tasaisin väliajoin. Lisäksi ammattisanastoa muokataan sukupuolineutraaliksi

adults-apron-business-580613.jpg

Yhteisen eurooppalaisen ESCO-ammattinimikkeistön haaste on ollut, että sanastosta puuttuu useita Suomen työmarkkinoiden kannalta merkityksellisiä ammatteja. Ammattinimikkeistön täydentyminen uusilla ammattinimikkeillä auttaa sekä työnhakuprofiilia tekevää työnhakijaa että työpaikkailmoitusta julkaisevaa työnantajaa.

Ammattinimikkeistön muuntaminen sukupuolineutraaliksi on tärkeä asia. Käytännössä muutokset tarkoittavat sitä, että esimerkiksi eri alojen ammattimiehistä tulee ammattilaisia, lakimiehistä juristeja, putki- ja sähkömiehistä -asentajia ja laitosmiehistä laitostyöntekijöitä.

Vaikka sukupuolineutraalit ammattinimikkeet ovat käytössä Työmarkkinatorin omassa sanastossa, niin sukupuolittuneita ammattinimikkeitä voi edelleen olla käytössä työnantajien työpaikkailmoituksissa.

Ensimmäiset täydennykset ammattinimikkeistöön on jo tehty. Jatkossa sanastoon viedään täydennyksiä tasaisin väliajoin muiden päivitysten yhteydessä.