Työmarkkinatorin vaiheikas vuosi 2021

Uutinen

Jälleen yksi vuosi lähenee kohti loppuaan ja myös Työmarkkinatorilla on tapahtunut paljon. Päätimme muistella hetken ajan kulunutta vuotta ja koota yhteen palvelun edistysaskeleet. Mitä kaikkea Työmarkkinatorilla oikein tapahtuikaan vuoden 2021 aikana?

vuosi-2021

Vuoden alussa aloitimme aluesivujen pilotoinnin. Kokoamme sivuille eri alueilla tarjolla olevat palvelut, uutiset ja linkin alueen työpaikkoihin. Alkuvuodesta julkaisimme myös uudet Työmarkkinatorin kokeiluversion käyttöä esittelevät videot. Ensimmäinen videoista on tehty työpaikkaa etsivän ja toinen työntekijöitä etsivän näkökulmasta. Videoita pääset katsomaan Työmarkkinatorin ajankohtaista-osiosta sekä YouTube-kanavaltamme.

Työmarkkinatorilla työnhakuprofiiliin täyttäneille annetaan hänen tietoihinsa, taitoihinsa ja toiveisiinsa sopivia ehdotuksia avoimista työpaikoista. Päivitimme ehdotusten taustalla toimivaa logiikkaa eli kohtaantoa. Uudistuksen myötä kohtaanto tunnistaa automaattisesti profiilin avoimiin kenttiin kirjoitettua tekstiä, minkä ansiosta profiilin täyttänyt saa entistäkin parempia työpaikkaehdotuksia. Tämän lisäksi lisäsimme uusia suodattimia "suositellut työpaikat" -sivulle, josta työpaikkaehdotukset löytyvät. Suodattimien avulla on mahdollista rajata työpaikkaehdotuksia esimerkiksi palvelussuhteen tyypin tai ilmoituksen julkaisuajankohdan mukaan.

Kesällä aloitimme yhteistyön EURES-palvelun kanssa ja julkaisimme ensimmäisen teemasivun

Kesäkuussa aloitimme yhteistyön EURES-palvelun kanssa. EURES on eurooppalainen ammatillisen liikkuvuuden portaali, jota ylläpitävät yhteistyössä eurooppalaiset työllisyyspalvelut ja sen tavoitteena on helpottaa työntekijöiden vapaata liikkuvuutta. Nyt voit halutessasi laittaa työnhakuprofiilisi tai työpaikkailmoituksesi näkyville EURES-palveluun ja löytää sen kautta työpaikkoja tai työntekijöitä muualta Euroopasta.

Kesällä myös sisällöt laajentuivat, kun julkaisimme ensimmäisen teemasivun. Työmarkkinatorille voidaan julkaista erilaisia, sekä alueellisia että valtakunnallisia, teemasivuja, jotka sisältävät tietoa työllisyyteen liittyvistä hankkeista, kampanjoista ja palveluista. Pohjois-Pohjanmaa on ensimmäinen alue, joka julkaisi oman teemasivun. Vain parhaita puolia -kampanjassa houkutellaan hakemaan hoito-, teollisuus- ja teknologia-alan tehtäviin Pohjois-Pohjanmaalle. Teemasivulta löytyy tietoa kyseisistä aloista, avoimista työpaikoista ja asuinkunnista sekä aitoja tarinoita alueen ihmisistä.

Loppuvuodesta aloitimme työpaikkailmoitusten tuontirajapinnan pilotoinnin sekä uudistimme palvelun käyttöohjeita

Marraskuussa Työmarkkinatorilla alkoi työpaikkailmoitusten tuontirajapinnan pilotointi. Työnantajat ja ohjelmistotalot voivat ottaa nyt käyttöönsä uuden rajapinnan, jonka avulla ne voivat luoda ja hallinnoida omia työpaikkailmoituksiaan Työmarkkinatorilla.

Lisäksi uudistimme Työmarkkinatorin sivua, jolta löytyvät palvelun käyttöohjeet ja usein kysytyt kysymykset. Uudessa ohjekeskuksessa voit myös tutustua yksityiskohtaisiin ohjeistuksiin hyvän työpaikkailmoituksen, työnhakuprofiilin ja palvelukuvauksen luomiseksi.

Paransimme myös "palvelut"-sivun hakutoiminnallisuutta lisäämällä sinne sanahaun. Uudistimme myös yksittäisten palvelujen esittelysivuja niin, että tiedot ryhmitellään nyt aiempaa selkeämmin. Lisäksi loimme Työmarkkinatorille sivun, josta löytyy palvelun tuoreimmat käyttömäärät. Päivitämme tiedot aina kuukauden vaihtuessa!

Vuoden aikana olemme rakentaneet myös uutta julkisten työllisyyspalveluiden viranomaisasiointia, joka valmistuttuaan löytyy Työmarkkinatorilta.

Kiitos, kun olit mukanamme tekemässä Työmarkkinatorista entistäkin parempaa palvelua!